Marathon Des Sable Training

zaterdag 21 december 2019

Gezamenlijk trainen voor de legendarische Marathon Des Sables. Bridge2Cross begeleidt een groep enthousiaste Nederlanders met de deelname aan een van de zwaarste hardloopwedstrijden ter wereld!

Twee uur bikkelen met een rugzak gevuld met twee zakken rijst van samen 9kg. De duin op en neer in het Doornsegat en de uitkijktoren op met zijn 128 traptreden. Deze training gaat zeker het verschil maken ;-)

https://www.bridge2cross.nl/deelnemers-2020

https://www.marathondessables.com/en

De Marathon des Sables (MdS) is een zesdaagse ultraloop van ongeveer 250 km, die sinds 1986 jaarlijks wordt gelopen in de woestijn van Zuid-Marroko. De loop wordt beschouwd als de zwaarste voettocht ter wereld.

De loop bestaat uit zes etappes, die in zeven dagen gelopen worden. De langste etappe is 84 km en de andere zijn tussen de 30 en 40 km lang. Het parcours wordt elk jaar opnieuw bepaald. Iedere deelnemer draagt zijn of haar eigen rugzak met eten, drinken, slaapzak, etc. Het water en de tenten worden door de organisatie geregeld. Overdag wordt een temperatuur van 40 graden of meer bereikt en 's nachts zakt het kwik tot 5 graden Celsius. Elke deelnemer moet medisch gekeurd zijn. Elke 12 km ontvangen de deelnemers 1,5 liter water en staat een gespecialiseerd medisch team paraat.

Nieuwsoverzicht